Brambory - zdravá potravina

Ve dnech 20. - 22.října 2016 se v Havlíčkově Brodě uskutečnily již 26. BRAMBORÁŘSKÉ DNY
pondělí, 14. listopadu 2016

26. ročník bramborářských dnů zahájili studenti středních škol soutěžemi o Bramborový květ Vysočiny a Bramborová pochoutka Vysočiny. V pátek proběhnul v Kulturním domě Ostrov odborný seminář Brambory 2016. Třídenní program zakončily v sobotu trhy na Havlíčkově náměstí.

Více o 26. BRAMBORÁŘSKÝCH DNECH, se můžete dozvědět zde... a zde...
Podrobné výsledky a množství obrázků z 9. ročníku soutěže "O bramborovou pochoutku Vysočiny"  si můžete prohlédnout na stránkách Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, kde se soutěž konala (více zde...)

Odborný seminář Brambory 2016 byl spojen i s výstavou odrůd brambor a jejich ochutnávkou (zajišťoval ÚKZÚZ). Účastníci semináře mohli také ochutnat z řady vystavovaných jídel, jejichž nedílnou součástí jsou brambory.  Dva recepty představila pro posluchače Českého rozhlasu Region - Vysočina Ing. Jana Exnarová z Výzkumného ústavu bramborářského v Havlíčkově Brodě, která tuto expozici zajišťovala. Vyzkoušet si je můžete i vy:

Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod zde také prezentoval svou činnost a zajišťoval komplexní poradenství z oblasti pěstování této důležité komodity. Návštěvníci semináře si mohli také prohlédnout expozici nejdůležiotějších škodlivých činitelů letošního roku.
V rámci semináře 26. bramborářských dnů vystoupil také tradičně ředitel Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod Ing. Jaroslav Čepl, CSc.. Více z jeho vystoupení se můžete dozvědět zde...

Na semináři vystavovalo více než 30 společností, které prezentovaly své odrůdy a činnosti, které se týkyjí pěstování brambor.

 seminář Brambory 2016 - pohled do sálu

 seminář Brambory 2016 - expozice Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod

 seminář Brambory 2016 - expozice jídel a Ing. Jana Exnarová (VÚB Havlíčkův Brod)

  seminář Brambory 2016 - expozice škodlivých činitelů brambor (VÚB Havlíčkův Brod)
                                                              Více o ochraně brambor v roce 2016 se dozvíte zde...

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec