25.8.2021 se uskuteční workshop a polní den ve výzkumné stanici VÚB ve Valečově
pátek, 20. srpna 2021

1586_vub_logotyp2014_barva_cz.jpg

VÝZKUMNÝ ÚSTAV BRAMBORÁŘSKÝ HAVLÍČKŮV BROD, s.r.o. a PORADENSKÝ SVAZ – BRAMBORÁŘSKÝ KROUŽEK, z. s. ve spolupráci s dalšími firmami pořádají workshop a polní den "OCHRANA BRAMBOR" na pokusných pozemcích výzkumné stanice ve Valečově. Akce je určena pro odbornou zemědělskou veřejnost.

Workshop a polní den se uskuteční 25.srpna 2021 od 9:30 hod. na pokusných pozemcích výzkumné stanice VÚB ve Valečově. V rámci polního dne proběhne prohlídka polních pokusů s pesticidy, sortimentu 200 odrůd v ošetřované a neošetřované variantě a mechnizace pro kultivaci hrůbků.

Budou prezentovány výsledky výzkumných úkolů:

  • NAZV QK1920214 "Inovace systémů pěstování brambor v ochranných pásmech vodních zdrojů s omezenými vstupy pesticidů a hnojiv vedoucí ke snížení znečištění vody a zachování konkurenceschopnosti pěstitelů brambor."
  • NAZV QK1910270 "Inovace integrované ochrany brambor proti mandelince bramborové založené na nových poznatcích genetických a biologických charakteristik"
  • DLOUHODOBÁ KONCEPCE ROZVOJE VÝZKUMNÉ ORGANIZACE (srovnávací pokus s účinností fungicidů proti plísni brambru, pokusy s účinností desikantů, reakce odrůd na ošetření fungicidy, herbicidní pokusy, pokusy s mořením sadby proti chorobám hlíz)

Pozvánku včetně programu si můžete stáhnout po kliknutí na obrázek:

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec