Brambory - zdravá potravina

Letošní Noc vědců je již minulostí
pondělí, 4. října 2021

1597_cover2021_2.jpg

24.9.2021 se za aktivní účasti Výzkumného ústavu bramborářského uskutečnila v Národním zemědělském muzeu v Praze již tradiční akce s názvem Noc vědců, letos s dovětkem "Příběh zemědělství".

Po roční přestávce, zaviněné epidemií COVID-19 se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnila již tradiční akce s názvem Noc vědců, letos s názvem Příběh zemědělství. Během Noci vědců tu návštěvníci mohli potkat odborníky z živočišné i rostlinné výroby, výzkumníky lesního hospodářství, potravinářství i vědce, kteří zkoumají kvalitu půdy či vody. Téměř dvě desítky zemědělských institucí a výzkumných ústavů zde prezentovali nejnovější vědecké poznatky a výsledky výzkumných projektů a byli připraveni odpovídat na vaše dotazy. Samozřejmostí byly pokusy i dětské soutěže, ukázky zemědělské techniky, odborné přednášky, workshopy, dílny, komentované prohlídky muzejních výstav a expozic i vaření a degustace.

Expozice VÚB HB tentokrát měla název Genetické zdroje bramboru, topinamburu a jakonu a byla doplněna přednáškou Ing. Svobodové, Ph.D. o netradičních okopaninách a jejich pěstování u nás. Návštěvníci měli možnost ochutnat výrobky z brambor a jakonové mouky, využít poradenskou službu o odrůdách bramboru, o pěstování topinamburu, jakonu, ale i batátů, yamu apod. Již tradičně děti malovaly obrázky bramboru tak, jak jej znají.

Více se o Noci vědců dozvíte zde...

Expozice Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod na Noci vědců

 

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec