Brambory - zdravá potravina

Ocenění a úspěchy

1659_zz_web.jpg

Ocenění Zlatý klas 2022 na výstavě Země živitelka pro dva exponáty Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod

pondělí, 12. září 2022

Ocenění Zaltý klas 2022 získaly ve dvou kategoriích dva exponáty Výzkumného ústavu bramborářského. V kategorii Rostlinná výroba se jedná o specializovanou mapu "Mapa vhodnosti podmínek pro výskyt a šíření plísně bramboru na základě průběžných kritických hodnot metody Indexu" a v kategorii Potravinářství a zpracovatelský průmysl "Směs mouky pro přípravu pečiva na bázi inulinu".


1591_mz_logo.jpg

Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje za rok 2021

středa, 8. září 2021

Hlavní cenu ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje za rok 2021 získal Ing. Ervín Hausvater, CSc. z Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod. Tato cena byla udělena za výsledek druhu certifikovaná metodika s názvem "Metodika integrované ochrany proti plísni bramboru v nových agroenvironmentálních podmínkách". Cena byla předána na slavnostním vyhlášení výsledků na mezinárodním agrosalonu ZEMĚ ŽIVITELKA. 


1534_mz_logo.jpg

Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje za rok 2020

úterý, 13. října 2020

Třetí místo obsadil Ing. Václav Mayer z VÚZT v.v.i. za certifikovanou metodika „Doporučené technologie pro efektivní využití vody při  pěstování brambor v podmínkách sucha a výkyvů počasí“, která vznikla v úzké spolupráci s pracovníky z Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod, s.r.o.


486_cena_inovace_roku.jpg

Odrůda Val Blue dostala čestné uznání v rámci soutěže o Cenu INOVACE ROKU 2019

pátek, 20. prosince 2019

Asociace inovačního podnikání České republiky vyhlásila vítěze a držitele čestných uznání v prestižní soutěži o Cenu Inovace roku 2019 za nejkvalitnější inovační produkt. Jedno z šesti udělených čestných uznání získal i Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod s.r.o. za odrůdu brambor Val Blue.


457_logo3.png

Ocenění ZLATÝ KLAS na mezinárodním agrosalonu Země Živitelka 2019 pro novou odrůdu brambor VALDA

pátek, 30. srpna 2019

Na 46. ročníku MEZINÁRODNÍHO AGROSALONU ZEMĚ ŽIVITELKA 2019 jsme získali ocenění "ZLATÝ KLAS" pro exponát Odrůda brambor Valda


371_logo3.png

Ocenění ZLATÝ KLAS na mezinárodním agrosalonu Země Živitelka 2018

pátek, 31. srpna 2018

Další ocenění získal kypřič brambor Varior 500, který vznikl na základě spolupráce Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v.v.i. Praha-Ruzyně, Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod s.r.o. a výrobce P&L, spol. s r.o. Biskupice.


340_soilwater_logo.jpg

Ocenění v kategorii SOIL WATER RETENTION FRIENDLY v soutěží GRAND PRIX TECHAGRO 2018

středa, 16. května 2018

Nominovaný exponát:  Varior 500 – kypřič brambor, Výrobce: P&L, s.r.o., Vystavovatel: P&L, spol s r.o.

Kypřič byl vyvinut a ověřen ve spolupráci  VÚRV, v.v.i. Praha, VÚB Havlíčkův Brod, s.r.o. a P&L, s.r.o. a s podporou projektů MZe ČR a TAČR.


Na výstavě ZEMĚ ŽIVITELKA 2017 jsme získali ocenění "ZLATÝ KLAS"

pátek, 1. září 2017

Na 44. ročníku MEZINÁRODNÍHO AGROSALONU ZEMĚ ŽIVITELKA 2017 jsme získali ocenění "ZLATÝ KLAS" pro exponát Odrůda brambor Val Blue


V dubnu byla registrována naše nová odrůda brambor pod názvem VAL BLUE s modrofialovou slupkou a dužninou

úterý, 9. května 2017

Odrůda Val Blue byla vyšlechtěna Výzkumným ústavem bramborářským Havlíčkův Brod, s. r. o.


Na výstavě ZEMĚ ŽIVITELKA 2016 jsme získali ocenění "ZLATÝ KLAS S KYTIČKOU"

čtvrtek, 1. září 2016

Exponát Půdoochranné pakety k sazečům brambor s protierozní úpravou hrůbků a brázd získal ocenění "ZLATÝ KLAS S KYTIČKOU" Byly vyvinuty a ověřeny v rámci řešení projektů TAČR a MZe ČR ve VÚRV, v.v.i. , ve spolupráci s VÚB Havlíčkův Brod, s.r.o., VÚMOP, v.v.i. a s firmou P&L, spol. s r.o.

© 2023 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec