Brambory - zdravá potravina

Noc vědců je na dosah. Již 30. září 2022 se otevře řada vědeckých budov a dalších organizací, do kterých se dostanete jen málokdy
neděle, 11. září 2022

1656_nzm_noc_vedcu_2022_banner_600x400.png

Do Noci vědců se tradičně zapojí i Národní zemědělské muzeum v Praze a opět zde nebude chybět ani prezentace Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod, s.r.o.. Nebude chybět ani přednáška ředitele VÚB Ing. Jaroslava Čepla, CSc. na téma Máme rádi brambory (nejen na talíři).

Noc vědců v Národním zemědělském muzeu v Praze

Zemědělská věda všemi smysly!

Už šestým rokem se naše muzeum na jeden večer promění v centrum zemědělské vědy. Jak dobrodružná může zemědělská věda být vám i letos v Noci vědců představí výzkumníci z různých oblastí živočišné i rostlinné výroby, lesního hospodářství, vodohospodářství i potravinářství. Na více než dvou desítkách stanovišť jsou tu pro vás připravené ochutnávky nejnovějších vědeckých pokusů, pachové, chuťové i vědomostní kvízy, dětské soutěže, ukázky zemědělské techniky, zajímavé přednášky, workshopy, komentované prohlídky i degustace.
Prožijte letošní NOC VĚDCŮ všemi smysly! (zdroj: https://www.nzm.cz/akce/noc-vedcu-v-narodnim-zemedelskem-muzeu-praha

Výzkumný ústav bramborářský se prezentuje:

  • expozicí: Brambory na talíři - 30. 9. NZM v Praze od 17:00 do 22:00

Brambory vařené, pečené, smažené – jen ochutnat! O tom, jak vybrat správnou odrůdu, co všechno musí umět šlechtitel – bramborář, proč se vyplatí mít genovou banku a proč se s některými odrůdami už nesetkáme. Více zde...

  • přednáškou: Máme rádi brambory (nejen na talíři) - 30. 9. NZM v Praze od 18:30 do 19:00

Jsou brambory zdravé? Nutričně významná základní potravina obsahuje vysoké množství vitamínů, minerálů a dalších významných látek pro život. To vše se dozvíte od ředitele Výzkumného ústavu bramborářského Ing. Jaroslava Čepla CSc.. Více zde...

Více o celostátní akci Noc vědců 2022 - Všemi smysly se dozvíte zde..

 

© 2022 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec