Brambory - zdravá potravina

Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod vydal v řadě Praktické informace certifikovanou metodiku "JAKON (Smallanthus sonchifolius) - Nová kořenová zelenina a léčivá rostlina"
úterý, 28. března 2023

1703_pi_86_jakon_2022_stranka_01.png

Cílem metodiky je představit rostlinu jakonu a upřesnit nejvhodnější technologii pěstování pro dosažení optimálních výnosů v podmínkách České republiky konkrétně oblasti Vysočiny (mírně teplý okrsek MT7).

SVOBODOVÁ, A. – CUSIMAMANI, F., E.  ČÍŽEK, M.  (2022): JAKON (Smallanthus sonchifolius) - Nová kořenová zelenina a léčivá rostlina. Certifikovaná metodika. 1. vydání, Havlíčkův Brod: Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o., Praktické informace, ISBN  978-80-86940-97-7, č. 86: 20 s.

Metodika byla vypracovaná v rámci výzkumného projektu/podpory na rozvoj výzkumné organizace MZE – RO1622.

Metodiku si můžete stáhnout zde..

Ukázka z metodiky:

 

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec