Brambory - zdravá potravina

Seminář Integrovaná ochrana při pěstování brambor
středa, 22. ledna 2020

495_logo_ukzuz_barva.png

Seminář se uskuteční 30.1.2020 v univerzitním kampusu Bohunice v Brně. Hlavním pořadatelem je ÚKZÚZ ve spolupráci s Českým bramborářským svazem za účasti zástupců Výzkumného ústavu bramborářského a Ministerstva zemědělství ČR.

Na dodržování zásad integrované ochrany rostlin (IOR) je kladen stále větší důraz. Stupňující se požadavky na správnou zemědělskou praxi vychází z narůstajícího zájmu společnosti o udržitelný rozvoj. ÚKZÚZ již tradičně pořádá odborné semináře IOR při pěstování hlavních zemědělských plodin.
V současné době je Českým bramborářským svazem, ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství a ÚKZÚZ, připravován program kvality QCZ pro brambory, který ve své pěstitelské části obsahuje i prvky IOR. Na semináři bude kromě programu QCZ pro konzumní brambory představena i moderní integrovaná technologie pěstování brambor, problematika volby odrůd, kvality a zdravotního stavu sadby, novinky v IOR proti jednotlivým škodlivým organismům či výsledky monitoringu. Součástí programu budou i příklady z praxe.
                                                                                                                                                                                              zdroj: ÚKZÚZ

Více včetně nutné registrace na stránkách ÚKZÚZ zde...

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec