Brambory - zdravá potravina

V sobotu 19. 10. 2019 se uskutečnil v Havlíčkově Brodě na Havlíčkově náměstí BRAMBORÁŘSKÝ TRH s řadou soutěží
pondělí, 21. října 2019

482_vub_logo.jpg

Sobotní BRAMBORÁŘSKÝ TRH se stal již nedílnou součístí Bramborářských dnů. Je určený především pro širokou veřejnost. Nejen poradenskou službu zde zajišťují odborní pracovníci Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod.

Návštěvníci si mohli nakoupit konzumní brambory, cibuli, jablka, ryby apod. Poradenskou službu zajistili pracovníci ÚKZÚZ (včetně ochutnávky vařených brambor) a tradičně pracovníci Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod. Ti zajistili rovněž ukázku odrůd brambor, registrovaných v ČR, a soutěže ve škrabání brambor, tipování počtu hlíz a hmotnosti největší hlízy, sklizené na stanici Valečov. Akce byla i přes nepřízeň počasí hojně navštívena a pracovníci VÚB poskytli zájemcům mnoho informací, zejména o volbě odrůdy brambor, správném skladování, ochraně proti škodlivým činitelům a také o topinamburu, jehož hlízy byly v rámci akce rovněž vystaveny.  

Účast na Bramborářském trhu V Havlíčkově Brodě byla velká Prezentace šlechtění Výzkumného ústavu bramborářského Účastníci trhu mohli hádat hmotnost velké hlízy
Tipovací soutěž v počtu hlíz v pytli Celým bramborovým dopolednem, včetně soutěže ve škrábání brambor, provázel tradičně výborně pan Linek (VÚB). Nejmladší účastnici (vlevo na kraji) škrábání brambor bylo 10 let, v pozadí dohlíží její tatínek.
A ještě jednou škrábání brambor.... Výstava 180 odrůd brambor Zaplněné Havlíčkovo náměstí bylo odměnou všem pořadatelům této akce

Velké poděkování patří všem pracovníkům Výzkumného ústavu bramborářského, kteří se na této akci podíleli a plně ji zabezpečili.

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec