Brambory - zdravá potravina

Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod vydal v řadě Praktické informace brožuru "Skládkové choroby u brambor a ochrana proti nim"
úterý, 5. května 2020

1512_pi_78_skladkove_choroby_www_final_stranka_01.jpg

Příručka byla vydána ve spolupráci s Poradenským svazem "Bramborářský kroužek". SKLÁDKOVÝMI CHOROBAMI tradičně a z praktických důvodů nazýváme destrukční choroby bakteriálního a houbového původu, které se objevují převážně až v průběhu skladování. V brožuře se dozvíte základní informace o těchto chorobách a také jaké jsou možnosti ochrany brambor proti nim.

Příručka byla zpracována s podporou výzkumného úkolu TAČR TH02020036 "Výzkum a vývoj energeticky úsporných technologií a zařízení pro skladování brambor" a institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace reg. č. MZE-RO1620.

Stáhnout si ji můžete zde...

Hausvater, E. - Doležal, P. (2020): Skládkové choroby u brambor a ochrana proti nim. 1. vydání, Havlíčkův Brod: Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. a Poradenský svaz Bramborářský kroužek, Praktické informace, ISBN 978-80-86940-88-5, č. 78: 12 s.

UKÁZKA Z BROŽURY:

 

© 2020 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec